Stikstof behandeling

Voor wratjes, zonneschade en ouderdomsplekken kunt u een behandeling met stikstof ondergaan.

Een afspraak maken voor stikstof behandeling

Heeft u een plekje dat u wilt laten behandelen, dan dient u deze plekjes eerst op het spreekuur te laten beoordelen door de huisarts of deze geschikt zijn voor stikstof. We hebben nu continu stikstof op de praktijk aanwezig. Dit betekent dat u na beoordeling niet meer hoeft te wachten tot het volgende stikstofspreekuur, maar meteen behandeld kunt worden.

Wratten

Zijn goed te behandelen met stikstof, via het aanstippen met stikstof verdwijnt de wrat binnen enkele weken. De ingreep is snel, dus geen reden om lang door te lopen met deze ongemakken.

Er zijn verschillende soorten wratten. Iedereen kent de gewone wratten: ruw aanvoelende knobbeltjes die vooral op de handen voorkomen, maar ook op andere plaatsen kunnen zitten. Voetwratten zijn gewone wratten die in het eelt van de voetzool zitten. Door te lopen worden voetwratten in de voetzool gedrukt; dit kan pijn veroorzaken. Waterwratten zijn minder bekend. Ze zijn glad, klein en er zit een putje in. Waterwratten komen vooral bij kinderen voor en kunnen overal op het lichaam zitten. Deze gaan vanzelf over en hebben geen stikstofbehandeling nodig. Wilt u meer informatie over wratten op thuisarts.nl

Zonneschade

Zonneschade wordt veroorzaakt door zonlicht of eigenlijk de UV-straling van de zon. Ook als deze blootstelling jaren geleden heeft plaatsgevonden. Met stikstof kunnen deze plekken worden behandeld. Deze behandeling neemt weinig tijd in beslag. Er verschijnt een korst op de behandelde plek, deze zal daarna vanzelf verdwijnen. Mogelijk blijft er na deze behandeling een litteken zichtbaar. Stikstof wordt voornamelijk toegepast bij kleine plekken zonneschade. Een behandeling kan worden ingezet na een analyse door uw huisarts.

Ouderdomsplekken

Een ouderdomsvlek is een goedaardige pigmentafwijking van de huid. Deze vlekken noemen we ook wel levervlekken of zonnevlekken. Deze komen vooral voor in het gezicht en op de rug van de hand. Deze plekken ontstaan veelal in de zon in de loop van de tijd. Ouderdomsvlekken kunnen op jongere leeftijd al ontstaan en nemen toe naarmate iemand ouder wordt. Deze zijn met stikstof goed te behandelen. Een behandeling kan worden ingezet na een analyse door uw huisarts.